Wat we doen

Onze klanten schakelen ons in voor hulp bij de redactie van zakelijke teksten en bedrijfscommunicatie. Wij kijken aanbestedingen, rapporten en offertes voor onze klanten na, evenals bedrijfsuitgaven, nieuwsbrieven, folders en webteksten. Ook verzorgen wij trainingen, workshops en coachingtrajecten.

Kortom, het Nederlands tekstinstituut is je graag van dienst bij het verbeteren van je zakelijke teksten en bedrijfscommunicatie.

...met je bedrijfscommunicatie

Voor doeltreffende, hartveroverende bedrijfscommunicatie is het noodzakelijk je te verplaatsen in je lezer. Wie is dat? Welk probleem heeft ie dat jij gaat oplossen? Wat wil die weten? (En soms ook: wat wil die niet weten, maar moet ie toch horen? En hoe verpak je dat dan?). Misschien doe je dit al geweldig, maar als je wel eens een offerte hebt geschreven, dan herken je dit vast: je hebt iets prachtigs neergezet, een mooie oplossing voor iets bedacht of een geweldig idee en iedereen moet het weten! Zendbehoefte. De balans vinden tussen deze zendbehoefte en de informatiebehoefte van je lezer is soms verschrikkelijk moeilijk. Wij helpen je hier graag mee. We kijken samen met jou naar je ideeën, oplossingen, producten, bedrijfsprofiel en persoonlijke overtuigingen en vatten dit alles samen in pakkende teksten die perfect aansluiten bij wat je lezer nodig heeft. Enkele voorbeelden van terugkerende opdrachten op het gebied van bedrijfscommunicatie:

• Offertes
• Aanbestedingsteksten/tenders
• Bedrijfsuitgaven in boek- of magazinevorm
• Ontwikkelen huisstijl (jullie unieke schrijfstijl) voor website en nieuwsbrieven

...met je zakelijke redactie

Het begrijpelijk verwoorden van complexe informatie wordt vaak verward met kinderachtig formuleren. Helder schrijven begint met helder denken. Wij helpen je je gedachten over je onderwerp te ordenen op papier. Zodat je vanuit je eigen kennis een logisch en prettig leesbare tekst creëert. Het onderwerp kan ons daarbij niet ingewikkeld genoeg zijn. Welk financieringsinstrumentarium kan een ontwikkelingsbank het beste inzetten in het MKB in opkomende markten? Hoe mitigeer of voorkom je risico’s bij de bouw van een keersluis zo goed mogelijk? Met welk plan van aanpak bied je het beste dienstverleningsplan binnen een DBFMO? Saai? Zeker niet. We vinden het heerlijk als we het niet in één keer snappen. Dan kunnen we namelijk de meeste waarde toevoegen.

Een keertje gebruik maken van onze hersens? We zitten er klaar voor!

Vaak terugkerende opdrachten op het gebied van zakelijke redactie zijn voor ons:

  • Adviesrapporten
  • Projectplannen
  • Jaarverslagen

Heb je gelezen wat we voor je kunnen doen op het gebied van zakelijke teksten en bedrijfscommunicatie, maar wil je het liever zelf kunnen? Of wil je dat je medewerkers het zelf kunnen? Wij zijn je ook hierin graag van dienst. We verzorgen met liefde trainingen en workshops op locatie, ontwikkelen lesprogramma’s in samenwerking met specialisten en verzorgen intensieve individuele coachingtrajecten, alles op maat. Mail ons  via info@nederlandstekstinstituut.nl  en bespreek je wensen. Alles is mogelijk.

Soorten begeleiding die we met regelmaat verzorgen:
• Trainingen
• Workshops
• Lesprogramma’s
• Coachingtrajecten

Trajecten die we ontwikkeld hebben:
• Top Tender Traject: meer tenders winnen in minder tijd door beter schrijven
• Klassikaal tendertraject light. (Een speciale, compacte cursus SMART informatie aanleveren voor ‘de mensen van de werkvloer’; iedereen die input levert voor tenders, maar geen plannen schrijft.)
• Dikke deals met overtuigende offertes: een cursus offerteschrijven voor MKB-ondernemers die te vaak zien hoe een goede connectie met hun potentiële klant strandt na een leuk gesprek, zonder dat er een betaalde opdracht uit voortkomt.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte .