Wie we zijn

Wij zijn het Nederlands tekstinstituut, groot in naam en daad, klein in omvang, voor een persoonlijke benadering en efficiënte service. Ons team bestaat uit onverbeterlijke betweters, de luizen in je pels. Wij staan voor heldere, directe communicatie. Wij geloven in doen wat je belooft en dit uitstekend doen. Maar vooral: het samen doen, met jou.

Inhoudelijke kwaliteit staat bij ons voorop. Of het nu gaat om een aanbesteding, adviesrapport of jaarverslag, de tekst moet staan als een huis. Voor iedere opdracht, hoe technisch of complex ook, leggen we samen met jou het inhoudelijk fundament. Wij luisteren, denken inhoudelijk mee en zijn flexibel inzetbaar.

In de praktijk betekent dit dat wij altijd eerst een verkennend gesprek voeren, om tot de kern van de vraag of het probleem te komen. Daarna bedenken we samen een plan de campagne. In overleg beslissen we  of het slim is om ons tijdelijk in te huren om het schrijfwerk vóór je te doen, of dat het op de lange termijn gunstiger is als we je leren er zélf beter in te worden. Trainingen die we geven, vind je hier.

We houden in onze planning rekening met het door jou gewenste tijdpad. Wel nemen we graag de tijd die nodig is om een kwalitatief goed eindproduct neer te zetten.

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

MAUD VAN LOENEN


Studie Nederlands, met speciale aandacht voor argumentatieleer en literatuur

Specialisaties bedrijfscommunicatie, sales en complexe of technische materie

Schrijft en kijkt na Offertes, aanbestedingen, adviesrapporten, jaarverslagen, beleidsstukken

Ontwikkelt huisstijlen en verschillende schrijftrainingen

Traint Ondernemers, CEO’s, MKB-eigenaren, tenderteams en andere schrijfteams

Ik ben specialist bedrijfscommunicatie. Ik werk vanuit mijn persoonlijke overtuiging dat de wereld net een stukje gesmeerder om zijn as draait als iedereen met de juiste mensen en partijen samenwerkt. In mijn werk en privé staat authenticiteit centraal. Wees wie je bent, doe wat je kunt. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe beter een ander weet wat hij kan verwachten en hoe makkelijker er een verbinding ontstaat met de juiste mensen.
Ook in het bedrijfsleven gaat het uiteindelijk altijd om mensen, om interpersoonlijke communicatie en menselijke interactie. Wil je met jouw bedrijf een ander bedrijf binnenhalen als contact, klant of partner? Dan moet er een persoonlijke connectie tussen jullie ontstaan.

Bovendien is een partij die precies krijgt wat hij verwacht, een tevreden partij. Wil je voor jouw bedrijf de juiste partijen vinden? Dan moet je doelgroep weten wie jij bent, waar je voor staat en wat een ander van je kan verwachten. Pas dan ontstaat er een gouden match.

Dus steek je hoofd boven het maaiveld uit! Ik ben er om je een voetje te geven. 

ANNE SCHRAM


Studie Nederlandse taal- en letterkunde, Communicatiekunde

Specialisaties Copywriting, technisch schrijven, redactie, schrijven in eenvoudig Nederlands (B1)

Schrijft en kijkt na Strategische plannen, beleidsplannen, subsidieaanvragen, productteksten, handleidingen, procedures, ondernemingsplannen, rapporten, jaarverslagen, aanbestedingen, webteksten, brochures, persberichten, nieuwsbrieven.

Ontwikkelt Lesmateriaal en onderwijskundig materiaal

Traint individuen en groepen

 

Heldere communicatie begint met helder denken. Wat wil je overbrengen? Wat wil je bereiken? Wat wil je dat de lezer weet, denkt, wil en doet? Een goede tekstschrijver begint met het stellen van de juiste vragen. Hij of zij voelt aan wat de opdrachtgever bedoelt en weet dit te vertalen in duidelijke, aantrekkelijke teksten die de lezer verleiden en informeren. Zodat de opdrachtgever zich kan concentreren op de taken waar hij of zij goed in is.

Ik werk al meer dan twintig jaar als tekstschrijver en technisch schrijver. Ik weet van de hoed en de rand. Ik lever gedegen werk af en ben flexibel en veelzijdig. Dus ben je onzeker over een tekst? Zie je door het bomen het bos niet meer? Ik maak paden in de wildernis, kap onbruikbaar kreupelhout, ontwar een wirwar aan lianen en maak het woud zo weer begaanbaar.

DYMPH NEETESON


Studie International Business Studies en Lerarenopleiding Spaans

Specialisaties ICT en techniek, met name complexe teksten begrijpelijk maken, SEO-teksten en LinkedIn, in Nederlands en Engels

Schrijft en kijkt na Webteksten, nieuwsbrieven, socialmediaposts, folders/flyers, ondertiteling video etc.

Ontwikkelt Contentstrategie en socialmediastrategie

Traint Bedrijven en individuen, vooral op social selling. Ook geef ik les aan scholieren over content en journalistiek

 

Ik ben copywriter en allergisch voor onleesbare teksten vol met jargon. ‘Selling by confusion’ is een slechte strategie, want wie koopt er nu iets wat hij/zij niet snapt? Ik maak graag de vertaalslag van ingewikkeld naar begrijpelijk. Pas als je iets begrijpelijk uit kunt leggen, laat je zien dat je weet waar je het over hebt. Wist je dat hoger opgeleiden ook van duidelijke taal houden?